2010 m. rugpjūčio 1 d., sekmadienis

,,Vėtra''



,,Vėtra''

Vytautas Ažušilis




2010 m.
368 psl.
red.: M.Staskevičienė
ISBN 978-9955-623-16-8



Nojus, Rojus, Vėtra - trys skyriai, trys susipynę gyvenimai. Du pusbroliai įsimyli vieną merginą. Vienas pusbrolis yra gerumo įsikūnijimas, kitas pusbrolis - grynas blogis. Jau beveik muilo opera? :) Galbūt kiek :) Romantikos kūrinyje yra, daug jausmų taip pat, tačiau ir labai daug realumo. Visą jausminį branduolį autorius yra įvilkęs į lietuvišką realybę.

Kaip ir daugelis V. Ažušilio knygų, ,,Vėtra" parašyta lietuviškosios realybės kontekste. Gan smulkiai aprašoma reketas, politiniai žaidimai ir kitos Jaunosios Lietuvos ydos. Viskas taip smulkiai aprašoma, kad beveik kaip vadovėlį naudoti galima :) Bet aišku nerekomenduotina :D

Jei tai pirmoji skaitoma V. Ažušilio knyga, ji tiesiog puiki :) Autoriaus gerbėjai, ypač susipažinę su Sakalu Auksiniu, gali kiek nusivilti dėl vieno pagrindinių veikėjų artimumo Sakalui, net kai kurie įvykiai jų gyvenimuose panašūs, tačiau ,,Vėtros" geraširdis pasirenka kitokias galimybės, todėl tarsi susipažįstama su alternatyviais Sakalo Auksinio gyvenimo įvykių variantais. Tai turi savo žavesio. Kita vertus romano piktadarys savito, piktadariškai žavaus charakterio.

,,Vėtrą" perskaičiau daugiau nei prieš pusę metų, bet kas kart prisiminus kūrinį užkaista kraujas dėl kai kurių personažų veiksmų - jei po tiek laiko kūrinys dar kelia emocijas, su juo tikrai verta susipažinti :)


Malonaus skaitymo :)
Emilija


P.S. Visgi drįsčiau teigti, kad šį kūrinį vyrams galima skaityti tik tiems, kurie yra atsparūs pataikaujančiai romantikai, kad ir kaip smalsu būtų reketo ir polinių žaidimų procesai :)