2022 m. kovo 22 d., antradienis

,,Pirmieji žmonės mėnulyje"




,,Pirmieji žmonės mėnulyje"




Herbertas Džordžas Velsas


2007 m. (originalus leidimas 1901 m.)
Trukmė: 08:02:44
LibriVox


Kosmoso fantastika - vienas mano mėgstamiausių žanrų. Herbertas Džordžas Velsas (paprastai įvardijamas tiesiog H. G. Wells) vienas šauniausių fantastikos rašytojų. Pastaroji nuomonė ne mano, aš prie jos tik prisijungiu. Pati šį autorių atradau gan vėlokai.

,,Pasaulių karą" skaičiau dar maža būdama. Dar tą supaprastintą Didžiosios Iliustruotos Klasikos leidimą :) Patiko labai. Vaikų skyriuj kitų šio autoriaus knygų nepasitaikė tad taip ir liko. Ir visai neseniai, naršydama po LibriVox (legalių nemokamų knygų lobynas) užtikau šį autorių, užtikau daugiau jo istorijų. Pirmiau buvo ,,Laiko mašina", dabar kelionė į mėnulį, vėliau ir kitos :)

,,Pirmieji žmonės mėnulyje": nuotykiai - smagu, kosmosas - įdomu, H. G. Well - gerbtinas rašytojas. Šioms priežastims pasitaikius knyga pakliuvo į skaitomųjų (šiuo konkrečiu atveju - klausomųjų) sąrašą :)

Sėkmingai pavykusio mokslinio eksperimento dėka, du nauji pažįstami patenka  į mėnulį. Jų mėnulis ne plikas pilkas akmuo, kokį mes pažįstame, o planeta su sava ekosistema. Keliautojai patiria įstabių dalykų, siužetas kartais įtemptas ir visko iki galo neatskleidžianti pabaiga palieka galimybę mintyse toliau pratęsti kelionę. Neužbaigtos pabaigos paprastai mane erzina ir esu stipriai išpeikusi knygas už tai. Vis tik čia neužbaigtumas smagus. Spėju būtent dėl to, jog autorius duoda pakankamai informacijos, kad skaitytojas galėtų savo mintyse pratęsti kelionę: lieka ne neatsakyti klausimai, bet užuominos kietiems nuotykiams.

Jei ką nors domintų audio knyga anglų kalba, ją galima atsisiųsti čia ,,The Firt Men in the Moon" (audio knygų atsisiuntimas šioje svetainėje yra nemokamas ir legalus). Jei mėgstate audio knygas, būtent šį įrašą rekomenduoju.


Malonaus skaitymo ar klausymo! :)
Emilija