2023 m. kovo 11 d., šeštadienis

,,How to Live on 24 h a Day''



 

,,How to Live on Twenty-Four Hours a Day''



Arnold Bennett

2007 m. (orig. 1907 m.)
Trukmė: 01:36:40
LibriVox


Šiandien prisiėjo laikas tvarkytis virtuvės spinteles. Na, o kad negaišti laiko veltui, reikia įsijungti knygą! Bet kokią? Kažkas lengvo ir dalykiško atrodė tinkama, o kai pamačiau knygą apie tai kaip negaišti laiko, tai... Ar gali būti geresnė knyga negaišti laiko, kaip knyga apie tai kaip negaišti laiko? :) Tad štai, spintelės tvarkoj, knyga baigta :)

Mano kelyje tai trečioji Arnoldo Beneto knyga su praktiniais kasdienos patarimais (iki šiol išklausyta ,,Mental Efficiency" ir ,,Self and Self-management") tad turėjau lūkestį kad nenugąsdins, nesuerzins ir nenuvils. Taip ir buvo :)

Manysit ta, kuri laiko taupymui pasijungia knygą valydama spinteles, neturi ką iš knygos apie laiko taupymą išmokti? O gi turi! :) Mat ši knyga ne sausai apie tai kaip daryti kelis darbu vienu metu ir dėl to daugiau spėti. Šiek tiek apie tai, bet ne tik... Ši knyga apie tai, kaip turėti laiko kokybiškam gyvenimui. (Taupiai) pateiksiu pavyzdį, to, kas knygoje man aktualiausia buvo. Menai. Tikrai neišmanau menų. Galiu kalbėti apie knygas, kurias skaičiau. Šiek tiek galiu diskutuoti apie rašytojus, jei skaičiau bent kelias  to autoriaus knygas. Bet Paveikslai - man tik gera į juos žiūrėti. Muzika - man malonu jos klausyti. Bet diskutuoti apie tapybą ar muziką... Niekaip. Nesigilinu, nes gi neturiu tam laiko. Autorius siūlo, kad apie muziką galima išmokti ne tik ,,užsisėdus" dalyką, tačiau reguliariai kartas nuo karto einant į koncertus, susipažįstat su programa ir atidžiai stebint koncertą. Jis sako, kad taip pamažu ,,nori nenori" praprusi muzikos srityje. Visiškai logiška ir paprasta :) Taip paprasta, kad net apie tai nepagalvojame. Suaugusieji taip pripratę prie sudėtingo gyvenimo, kad matyt kartais jau net nebepagalvoja apie paprastu sprendimus...

Ir toliau žavi autoriaus ryžtingas tonas: ,,šnekėdamasis su savimi" autorius atsako į visus tuo klausimus, kuriuos kelia tie, kurie visom išgalėm ieško atsikalbinėjimų saviugdai.

Jei ką nors domintų garso knyga anglų kalba, ją galima atsisiųsti čia ,,How to Live on Twenty-Four Hours a Day" (garso knygų atsisiuntimas šioje svetainėje yra nemokamas ir legalus).


Taupaus skaitymo!
Emilija :)