2023 m. kovo 16 d., ketvirtadienis

,,Tavo protas ir kaip jį naudoti"

 



,,Your Mind and How to Use it"


William Walker Atkinson


2014 m. (orig. 1911 m.)
Trukmė: 05:18:22
Libri Vox


Tikrų tikriausia instrukcija :D Pilnas knygos pavadinimas ,,Tavo protas ir kaip jį naudoti: praktinės psichologijos instrukcija*", ir tai tikrai rimta instrukcija. Autorius pradeda biologine smegenų sandara ir užbaigia logikos dėsniais ir mąstymo taisyklėmis!

Atkinsono knygos (man čia trečioji) yra itin praktinės, parengtos skaitančiųjų saviugdai. Asmeninių savybių ugdymui. Kur bandau lenkti..... (nors) jo knygos skirtos asmenybės ugdymuisi, ši knyga itin naudinga pradedantiesiems tyrėjams: moksleiviams pradedantiems domėtis moksliniais tyrimais, bakalauro studentams, kuriems nusimato kursiniai ir baigiamieji darbai. Gali ir vienam kitam magistrantui praversti..... Tai knyga nuosekliai vedanti per žmogaus protą, viena proto veiklų yra pažinti. Moksliniai tyrimai yra mokslinio pažinimo veikla, kuri atliekama žmogaus protu. Tad žingsnis po žingsnio praeiti organizuota ekskursija per žmogaus smegenis yra tikrai naudinga. Kiekvienam tyrėjui svarbu (kiekvienam žmogui naudinga) susigaudyti tarp klasifikavimo, sintezės, indukcijos (ir kitų smegenų veiklų), norintiems išmokti taisyklingai formuoti silogizmus ir išvengti/atpažinti sofizmus.

Prisimenu savo pirmąjį tiriamąjį darbą gimnazijoje... Gavau užduotį, atlikau, nesupratau, pristačiau, mane pagyrė, ir toliau likau nesupratusi. Pirmasis kursinis darbas universitete... Gavau temą. Gavau terminą iki kada pristatyti. Dėstytojos nemačiau nei prieš, nei per, nei po darbo rašymo. Gavau tik atsakymą su įvertinimu pažymiu ir vienu sakiniu elektroniniu paštu. Niekas neaiškino kaip daryti. Kaip mane būtų nudžiuginusi ši knyga! Gavau abiem atvejais gerus įvertinimus, o ir be papildomos pagalbos geriau kaži ar būčiau padariusi, bet tikrai būčiau daugiau supratusi kodėl darau tai ką darau :)

Jei ką nors domintų audio knyga anglų kalba, ją galima atsisiųsti čia ,,Your Mind and How to Use it: A Manual of Practical Psychology" (audio knygų atsisiuntimas šioje svetainėje yra nemokamas ir legalus).


Dėmesingo skaitymo!
Emilija :)


*anglų kalba vartojamas žodis manual, kuris tokio tipo tekstuose į lietuvių kalbą paprastai verčiamas kaip vadovas, visgi turinio prasme žodis manual reiškia instrukciją ir atsižvelgiant į knygos turinį tikrai reiktų pasilikti prie instrukcijos. Gal vadovas tegu lieka vadovaujančiose pozicijose dirbantiems asmenims....