2023 m. liepos 23 d., sekmadienis

,,Gebrauchsanweisung für den Wald''






,,Gebrauchsanweisung für den Wald''





Peter Wohlleben


2022 m. (pirmas leidimas 2017 m.)
234 psl.
ISBN 987-3-492-27766-2

Nuteisiau knygą pagal viršelį :) Pamačiau tą nuostabią šviesą miške ir paėmiau knygą. Pasižiūrėjau į tą gražų miško taką, panorau jame atsidurti, o apie ką ten konkrečiau užmečiau akį jau eidama su knyga rankose :) Laimei, pataikiau! :)

Knygą parengė miškininkas. Didelę patirtį turintis žmogus į 234 puslapius sudėjo tiek, kiek užtektų bent keturioms knygoms. Tekstas vos ne kaip mokslinio darbo - kiekvienas sakinys informatyvus ir reikalingas. ...ir kadangi kiekvienas sakinys informatyvus ir reikalingas, po poros pastraipų, pradeda sprogti galva nuo informacijos kiekio :D Vistik, nors ir greit daug suštampuota, tikrai galima atsiminti keletą vertingų dalykų, pvz.: miške radus kakutį kaip atskirti ar tai vilkas (ir jau panikuoti) ar tai šuo (ir eiti ramiai tolyn), kad žvėrienos paštetą valgyti tik naminį (!), ir kad medžiai jau nuo rugpjūčio ruošiasi žiemai.... Knygą verta turėti namų bibliotekoje, nes pagal poreikį galima atskirus skyrelius dar ir dar kartą pasiskaityti.

Knyga išleista antrą kartą, ir vėlgi su tuo pačiu rimtu trūkumu. Nėra iliustracijų. Nereikia kiekvienam lape po paveikslėlį, bet kai kuriose temose tikrai būtų vertingiau maža iliustracija nei n sakinių aprašymas, kur vistiek gali kažką neteisingai įsivaizduoti ir galiausiai informacija lieka ne vertinga.

Šios knygos skaitymas tarsi vaikščiojimas po mišką su miškininku. Nuostabu! Tik ne atpalaiduojantis pasivaikščiojimas, o edukacinis :)

Miškingo skaitymo! :)
Emilija