2017 m. sausio 20 d., penktadienis

,,Montessori für zu hause"





,,Montessori für zu hause"



Claudia Schäfer



 2002 m.
 174 psl.
ISBN 3-423-36273-1



Mažiausios asmenybės ugdymo knyga. (Knyga parašyta vokiečių kalba.). Apie Montesori metodą teko girdėti prabėgomis, o štai dabar perskaičiau pirmą nuoseklią knygą apie tai. 

Autorė pradeda nuo pačios ponios Montesori ir jos gyvenimo. Šis skyrius duoda informatyvų kontekstą metodo atsiradimui. Pateikiama vaiko gebėjimų vystymosi gairės nuo naujagimio iki šešerių metu. Paaiškinamas metodo taikymo prasmingumas. Apžvelgiama metodo kritika. Pateikiami vaikų lavinimo užsiėmimų pavyzdžiai. Knygos pabaigoje pateikiama organizacijų sąrašas ir informacijos šaltiniai norintiems giliau susipažinti su metodu.

Man knyga patiko. Glausta, trumpa, aiški. Knyga tokia koks iš principo ir Montesori metodas. Ši knyga yra apie Montesori metodo taikymą namuose (metodas atsirado kaip vaikų ugdymo darželiuose sistema). Atitinkamai ši knyga puikus žinių papildymas tėvams, kurių vaikai eina į Montesori darželį. Arba tiems, kurie tiesiog nori vaiką nuo pat mažens ugdyti savarankišku individu. 

Stebuklų šioje knygoje nerasite. Čia rasite patarimus, paaiškinimus, pavyzdžius. Be pompastikos o iš grynos patirties. Būtent tuo man ši knyga labiausiai ir patiko. 


Malonaus skaitymo! =)
Emilija