2021 m. rugpjūčio 19 d., ketvirtadienis

,,Mein wunderbarer Buchladen am Inselweg''

 


,,Mein wunderbarer Buchladen am Inselweg"

Serija ,,Frykės knygynas" #1


Julie Peters


2018 m.
320 psl.
ISBN 978-374-663-4135


Šios knygos ir šios autorės atradimas buvo visiškas atsitiktinumas! Nuostabus atsitiktinumas! Knygos man yra bene svarbiausi daiktai gyvenime. Besikraustydama greičiau paliksiu drabužių ar batų, bet knygos visad su manim :D Tai štai. Ir netyčia užmatau lentynoje knygą apie knygyną! :) Viršelis tiek pat tragiškas kiek puikus, bet būtent šio viršelio autoriui turėčiau dėkoti už knygos ir autorės atradimą. Knygynas, prie jūros, apie 3 cm storumo - nusimato kažkas gero!!! :)

O kiek gero... :) Romanas moterims, bet ne išskydusi meilės istorija (yra ir meilės, bet jis tik dalis istorijos, kaip kad meilė yra tik viena iš dalių mūsų gyvenimuose), o moters būtis - darbas, meilė, draugai, vaikystės nuoskaudos, nauji atradimai. Negaliu pasakyti ar buvo konkrečiai įvardytas jos amžius bet jai apie 35-erius metus. Matyt pats tas amžius nuotykiams ir atradimams jei dar iki tol nesukūrus šeimos :)

Tai Frykės istorija (taip - Frykės, net knygos veikėjai stebisi šiuo vardu). Jos gyvenime lyg ir viskas tvarkoj - darbas gerai einasi, santykiai su sugyventiniu labai geri (tokie geri, kad net ketina išvykti į užsienį ir kartu steigti savo įmonę), draugystės ir santykiai su giminėm irgi gerai. Viskas gerai. Vieną dieną, prieš pat išskrendant, viršininkas paprašo, kad prieš išvykdama ji paimtu dar vieną interviu. Ji žurnalistė. Čia ir prasideda knygos nuotykiai :) Knyga miela, jauki, nuotaikinga. Į pabaigą kiek perdėtai ištęsta, tarsi dirbtinai ,,gamintų" puslapius, o gal tiesiog skubėjo užbaigti ir gerai nesuredagavo... Na, pabaiga gerokai užtęsta. Ten kur per daug užtęsė tai prabėgom puslapius pramečiau ir toliau viskas tvarkoj :)

Kas šioje knygoje geriausia, yra tai, kad tai šimtu procentų moteriškas romanas, tačiau romantika yra ne pasakiška, bet tikroviška. Julie Peters su šia knyga užsitarnavo mano simpatijas.

Apie Frykę kol kas yra trys knygos. Nekantrauju perskaityti kitas :)

Malonaus skaitymo! :)
Emilija


P.S. Serijos ,,Frykės knygynas" #2 ,,Mein zauberhafter Sommer im Inselbuchladen"