2012 m. vasario 7 d., antradienis

,,Mokslas ir etika"



,,Mokslas ir etika''


Autorių kolektyvas (sudarytojas ir recenzentas Rimas Norvaiša)


2011 m.
108 psl.
ISBN 978-9986-34-268-7

2011 m. gruodžio 10 d. vyko Lietuvos mokslininkų sąjungos suorganizuota konferencija ,,Mokslas ir etika". Tai šios konferencijos pranešimų leidinys.

Mokslo veikla užsiimančios institucijos Lietuvoje kelia aukštus ir kiekybe, o ne kokybe paremtus veiklos kriterijus mokslininkams ir tyrėjams. Tai buvo pagrindinė konferencijos tezė, kurią įvairiais aspektais aptarė kviesti pranešėjai.

Lietuvos mokslo veikla užsiimančios institucijos neturi mokslinės veiklos etinių tradicijų ar net kodeksų, kurie bent formaliai saugotų etiškumą mokslinėje veikloje. Konferencijos pranešėjai pristatė įvairias nuomones ir pavyzdžius iš realaus gyvenimo, kurie liūdino lygiai taip pat kaip konferencijos klausytojų skaičius. Nors apie konferenciją buvo plačiai skelbiama, pasiklausyti pranešimų ir sudalyvauti diskusijoje susirinko vos 50 dalyvių iš visos Lietuvos (gal net tiek nebuvo). O tyrėjų ir mokslininkų Lietuvoje priskaičiuoti galima tūkstančiais.

Nesudalyvavusius konferencijoje, bet besidominčius ar susidomėjusius mokslo etika, kviečiu paskaityti elektroninį konferencijos leidinį ,,Mokslas ir etika".

Daugiau informacijos apie mokslą ir etiką galite rasti Lietuvos mokslininkų sąjungos tinklalapyje.


Malonaus skaitymo :)
Emilija