2012 m. vasario 11 d., šeštadienis

,,Gera mergaitė - ne profesija"





,,Gera mergaitė - ne profesija''


Lois P. Frankel


2006 m. (originalus leidimas 2004 m.)
304 psl.
ISBN 9955-08-703-x

Dažnai galima pastebėti, kad aukšto profesinio pasirengimo ir didelį atsidavimą savo darbui rodančios moterys dirba kur kas žemesnės kvalifikacijos darbą, nei galėtų, ir uždirba gerokai mažiau pinigų. Lois P. Frankel parengė patarimų komplektą moterims kaip išvengti 101-os klaidos ir kilti karjeros laiptais ar bent uždirbti tiek, kiek nusipelnė - kaip kuriai norisi pagal poreikį :)

Autorė nuosekliai apžvelgia profesinės veiklos elementus. Knygoje apžvelgiamos tokios temos, kaip: savęs kaip verslo žaidėjos pažinimas, savo vaidmens formavimas, mąstymas, savęs reklamavimas, kalbėjimo stilius, išvaizda, reagavimo būdai. Knyga pradedama patarimais kaip naudotis šia knyga, o užbaigiama asmeninio tobulėjimo plano sudarymu. Autorė filosofijos mokslų daktarė, Tarptautinės karjeros konsultantų korporacijos prezidentė. Rengiant knygą buvo konsultuotasi ir su kitais karjeros specialistais.

Pagrindinės knygos dalys yra suformuot iš poskyrių, kurie sudaryti skirstant autorės minimas 101-ą klaidą. Pirmiausia eina trumpas klaidos aprašymas, kartais paįvairinant tikra istorija, po aprašymo kiekviename skyrelyje pateikiami profesionalių konsultantų patarimai, kaip vengti tos klaidos.

Perskaičius knygą kilo įdomi mintis - tai kas moteriai suteikia pranašumą privačiojoje gyvenimo srityje (šeimoje) yra didžiausias jos priešas profesinėje srityje. Moteris iš prigimties švelni, dėmesinga ir rūpestinga, dažnai net gi kuli būtybė, kuri savęs nestato pirmoje vietoje. Visgi profesinėje veikloje tai pats didžiausias nuodas norint kilti karjeros laiptais. Jei profesinėje veikloje leidžiate atsiskleisti minėtoms keturioms savybėms, Jums tikrai verta perskaityti šią knygą.


Malonaus skaitymo :)
Emilija