2012 m. vasario 11 d., šeštadienis

,,Gera mergaitė netaps turtinga''





,,Gera mergaitė netaps turtinga''


Lois P. Frankel


2006 m. (originalus leidimas 2005 m.)
284 psl.
ISBN 9955-24-231-0

Autorė savo knygą pristato taip: ,,Ši knyga skiriama kiekvienai moteriai, dirbančiai per daug, gaunančiai per mažai ir, regis, niekada nesulauksiančiai finansinės sėkmės. Tikiuosi, sklaidydama šiuos puslapius pasisemsite drąsos ir išminties, padėsiančios rasti kelią į turtingą gyvenimą - kad ir kaip jį suprastumėte".

Autorė nuosekliai apžvelgia asmeninių finansų elementus. Knygoje apžvelgiamos tokios temos, kaip: finansinė atsakomybė, išmintingas pinigų leidimas, pagrindinės žinios apie pinigus, taupymas ir investavimas, finansinės galimybės darbe ir bendros praktinės pastabos. Knyga pradedama plačiu skyriumi apie asmeninius finansus: savo turto žinojimas, savęs įvertinimas ir patarimai kaip naudotis knyga, kad iš jos būtų kuo daugiau naudos. Knyga baigiama veiksmų plano pasiūlymu.

Lois P. Frankel išlaiko savo stilių: pagrindinės knygos dalys yra suformuot iš poskyrių, kurie sudaryti skirstant autorės minimas 75-as klaidas. Pirmiausia eina trumpas klaidos aprašymas, kartais paįvairinant tikra istorija, po aprašymo kiekviename skyrelyje pateikiami profesionalių konsultantų patarimai, kaip vengti tos klaidos.

Kaip ir knygoje ,,Gera mergaitė - ne profesija", autorė labai kritiškai vertina moteris - jų sugebėjimus. Šiek tiek gebančioms tvarkytis pačioms ir be patarimų gali pasirodyti įžeidu kartais, tačiau manau nevertėtų. Reikia atsirinkti tai kas tinka Jums konkrečiu Jūsų atveju, o toks pradinukiškas požiūris į moters finansinius gebėjimus tiesiog padaro knygą vertingą ir toms, kurios tik pradeda tvarkyti finansus ir toms kurios tai jau daro, tik sunkiai sekasi.

Malonaus skaitymo :)
Emilija