2018 m. gegužės 19 d., šeštadienis

,,Scheißleben continued''



,,Scheißleben continued''



Maxime Valette
Guillaume Passaglia
Penelope Bagleu



2013 m. (orig. 2010 m.)
128 psl.

ISBN 978-3442173334


Ką gi.... knyga vadinasi  ,,Šūdinas gyvenimas tęsiasi". Yra toks posakis ,,Kas sako, apie save pasisako", tai ši knyga pasisakydama apie gyvenimą ko gero daugiau apie save pasakė nei apie gyvenimą....

Kažkoks prancūzas kažkur rašo tinklaraštį ir iš to gimė knyga. Čia ne pirmoji ir ne paskutinė jo išleista knyga, bet tikrai pirma ir paskutinė mano skaityta iš to sąrašo. 

Ši knyga rekomenduojama kaip dovana. Gavau pati ją dovanų su matyt geranoriškais linkėjimais. Idėja gal ir nebloga rinkodaros požiūriu, juk daug žmonių pasijunta geriau žinodami, kad kitiems irgi nesiseka. Bet tie surinkti pavyzdžiai.... net ketvirčio nebus, kurie yra tikrai linksmi, nuotaikingi nepasisekimų atvejai - tos liūdnos nelaimės, iš kurių pats po kurio laiko gali pasijuokti. Kiti visiškas absurdas parengtas užpildyti puslapius. Kadangi ne patys jie rašė, o rinko, tai neva tikros istorijos, bet norintieji patekti į knygą galėjo ir prirašyti nesąmonių. O gal ir patys autoriai prikūrė. Kas ten žino, kai tokia prasta knyga tai visokios piktybiškos mintys į galvą lenda.... 

Tiesiog per daug ,,neįtikėtinų'' istorijų, per toli išklydo iš rašto, kad būtų galima nusišypsoti kad ,,va kaip nutinka", ir aišku ,,gerai, kas gerai baigiasi" :) Prie vienos net parašyta, kad ji išgalvota dėl gražaus kalbos žaismo....

Skaičiau žiūrėdama nuobodoką filmą: filmas Pamatytas, knyga Perskaityta :)


Linkiu neskaityti! :)
Emilija

2018 m. gegužės 14 d., pirmadienis

,,The South Pole"



,,The South Pole: An account of the Norwegian Antarctic expedition in the Fram 1910-1912''



Roald Amundsen


 

1912 m.  


Eilinį kartą naršiau po LibriVox katalogą ieškodama ką pasiklausyti ir ką aš radau.... Roaldo Amundseno kelionės dienoraštį. Roaldas Amundsenas man buvo labai ilgai tik vardas iš geografijos pamokų, na tai ta, kuris pietų ašigalį surado. Geografinės istorijos faktas ir tiek. O aš taip mėgstu sniegą ir žiemą.... tai ir ėmiausi šio kelionių dienoraščio be jokių svarstymu. Net gi ne be svarstymų, o su didžiuliu jauduliu ir nekantrumu.

Sniego kiekiu ir įtraukiančiu aprašymo stiliumi šiek tiek primena Džeko Londono ,,Smokas Belju". Atsižvelgiant į tai, kad pastaroji ko ne mėgstamiausia mano knyga, tai Roaldo Amundseno Antarktidoje jaučiausi tiesiog nuostabiai.

Dienoraštis detalus, kaip keliavo, kaip valgė, kam ką pamelavo, ką su šunimis padarė ir t.t. Autorius  sukurią nuostabiai tikrovišką kelionės pojūtį, o kurti tikrai yra ką, nes dažniausiai aplink jį buvo tik sniegas ir keli ruoniai. Net pavydu pasidarė skaitant apie tokią nuostabią kelionę :) Nenoriu ir tikrai daugiau nerašysiu dienoraščio turinio, nes kitaip atimčiau daugelį emocijų iš tų kurie dar nesusipažinę su keliautojo dienoraščiu.

Šiuolaikinėj literatūroj geografinių kelionių jau nebebūna - nebeliko neaplankytos geografijos, dabar būna tik tarpkultūrinių patyrimų kelionės (pvz.: ,,Eine deutsche Leidenschaft namens Nudelsalat'', ,,Resturlaub"). Aš mėgstu ir pastarasias, visgi labai įdomu sužinoti kaip žmonės ištikrųjų atradinėjo pasaulį. Viena tokių atradimų knygų yra ir Teodoro Ruzvelto kelionės į Pietų Ameriką dienoraštis ,,Throught the Brazilian Wilderness". Kas tikrai, gaila, kad tokio tipo literatūros labai trūksta lietuvių kalba. Tie verstų knygų, tiek lietuvių keliautojų knygų.

Ši knyga puikiai tinka atsipalaidavimui, kad ir po skyrių vakarais prieš miegą. Tikiu pajausit kaip gerai miegasi po R. Amundseno pasakojimų :) ,,Po" jų, o ne ,,nuo" jų! :)

LibriVox.org puslapyje yra pasiekiama legali ir nemokama audio knyga įrašyta anglų kalba ,,The South Pole: An account of the Norwegian Antarctic expedition in the Fram 1910-1912". LibriVox.org turi programėlę telefonui, kurioje knygas galima klausyti atsisiuntus į telefoną ar tiesiogiai leidžiant interneto ryšiu.


Malonaus skaitymo! :)
...ar klausymo :]
Emilija

2018 m. gegužės 3 d., ketvirtadienis

,,4 valandų darbo savaitė"

  



,,4 valandų darbo savaitė"



Timotis Ferisas

  


2017 m. (orig. 2007 m.)
288 psl.
ISBN: 9786094373466 



Daug reklamuota ir daug žadėjusi knyga, bet ji skirta labai specifinei auditorijai, o būtent tai ir nepateikta aiškiai prieš įsigyjant knygą. Aš nepatenku į tą specifinę auditoriją, tad man visiškai netinka šios knygos turinys. Atitinkamai, daug žadėjusi knyga nuvylė.

Visgi, jei esate ilgametis (didelę patirtį sukaupęs) pardavimų specialistas ir gebate puikiai naudotis elektroninio verslo įrankiais, tada ši knyga Jums gali būti tikrai vertinga. Rasite daug patarimų ir motyvuojančios medžiagos.


Malonaus skaitymo! :)
Emilija