2020 m. rugpjūčio 29 d., šeštadienis

,,The Power of Concentration"

 


 ,,The Power of Concentration"


William Walker ATKINSON
kaip Theron Q.Dumont


2008 m. (orig. 1918 m.)
Audio knyga. Laikas 04:13:20
Skaitė: Andrea Fiore

Tai saviugdos knyga pristatanti gebėjimo susikaupti, siaurąja ir plačiąja prasmėmis, svarbą. Siauraja prasme susikaupimas yra ties atliekama veikla. Plačiąja prasme susikaupimas yra ties gyvenimo tikslais. 

Sudomino pavadinimas. O kadangi jau buvau klausiusi W.W.Atkinsono ,,Thought Vibrations, or the Law of Attraction in the Thought World" ir labai patenkinta autoriaus mintimis ir įžvagomas, greitai nusprendžiau susipažinti ir su šia knyga.

Tai, apie ką autorius kalba šioje knygoje, galima igirsti ir iš šių laikų milijonierių, kai jie kalba apie savo gyvenimo būdą. Gal jie skaitė W.W.Atkinsono knygas? Gal :) O gal ir ne, visgi tai ką autorius kalba šioje knygoje gali būti iliustruota daugybe tikro gyvenimo pavyzdžių.

Viena prakrtiškiausių saviugdos knygų, kokią man teko aptikti!  Ji įkvepia susikaupti :)

Jei ką nors domintų audio originalas anglų kalba, jį galima atsisiųsti čia ,,Power of Concentration" (audio knygų atsisiuntimas šioje svetainėje yra legalus).


Malonaus skaitymo arba klausymo! =)
Emilija

 

 

 

 

2020 m. rugpjūčio 28 d., penktadienis

,,Beveik rimtai..."



,,Beveik rimtai..."


Jurijus Nikulinas


 

 

1985 m. (orig. 1982)
420 psl.
ISBN (nesuteiktas)


Cirko artisto Jurijaus Nikulino atsiminimų knyga. Viena šauniausių atsiminimų knygų kokias skaičiau! J. Nikulinas septynis metus ėjo karo tarnybą, jo gabumai ne kartą buvo pražiūrėti dėl veido, kuris neatitiko pageidaujamo grožio standarto , jam trūko pasitikėjimo savimi, visgi visuose keturiuose šimtuose puslapių nei lašo pagiežos ar nusivylimo savo gyvenimu.

Daugiau nei 25-erius metus jis vaidino cirke, todėl apie cirką didžioji dalis knygos. Nesu buvusi cirke, bet po šios knygos užsinorėjau nors kartą užsukti :)

Besakitydama knygą pažiūrėjau ir vieną kitą filmą (taip, studijuoti vaidybą jis nebuvo pakankamai gražus, bet visgi tapo žinomu savo vaidyba kine :) ). Iki tol nebuvau nei vieno mačiusi. Buvo įdomu žiūrėti jo pasirodymus filmuose po to kai jau skaičiau jo atsiminimus apie patirtis vaidinant.

Jam sekėsi. Jo sėkmės paslaptis - nuoseklumas. Knyga išties įkvepianti, juk nuoseklumas kiekvienam prieinamas :)


Malonaus skaitymo! :)
Emilija




2020 m. rugpjūčio 25 d., antradienis

,,Five Sci-Fi Short Stories"

  

,,Five Sci-Fi Short Stories"


H. Beam PIPER

 

 2007 m. (orig. 1906 m.)
Audio knyga. Laikas 05:54:15
Skaitė: Mark Nelson

 

 

Audio knyga apima penkis mokslinės fantastikos apsakymus:

  • The Answer
  • Temple Trouble
  • Flight from Tomorrow
  • Police Operation
  • Graveyard of Dreams

Apsakymai varijuoja nuo pakenčiamų iki tiesiog blogų ir nei vieno verto atskirai aptarinėti. Gal tik verta/įdomu paminėti, kad paskutiniame apsakyme ,,Graveyard of Dreams" negalėjau nenusijuokti.... :) Rašyta 1906 m.-ais apie laikus po tūkstančio metų, o istorijoje moterys eina ruošti valgio, kol vyrai kalba apie rimtus reikalus :D

Po keleto sunkokų knygų norėjosi kažko lengvesnio, mėgstu fantastines istorijas, taip ši audio knyga ir pakliuvo pas mane. Knyga prasta. Turiniu. Bet štai kokį nuostabų atradimą man ji davė - skaitovą Marką Nelsoną. Jo balsas nuostabiai malonus. Išklausiusi šią pernaršiau ir kitas jo įgarsintas knygas. Laimei LibriVox suteikia galimybę naršyti pagal skaitovą :)

Jei ką nors domintų audio originalas anglų kalba, jį galima atsisiųsti čia ,,Five Sci-Fi Short Stories"  (audio knygų atsisiuntimas šioje svetainėje yra legalus).


Malonaus skaitymo arba klausymo! =)
Emilija

 

 

 

2020 m. rugpjūčio 20 d., ketvirtadienis

,,Thought Vibrations"

 

,,Thought Vibrations, or the Law of Attraction in the Thought World"

 

William Walker ATKINSON


2010 m. (orig. 1906 m.)
Audio knyga. Laikas 02:15:21
Skaitė: Algy Pug

 

Ši knyga ko gero pati mane susirado :) Buvau ką tik baigusi skaityti  ,,Celestino dangiškąją pranašystę", kuri pasirodė praktiškai nereali, nerealiai praktiška... ir ieškojau kokios nors audio knygos tolesniems skaitiniams. Užmačiau pavadinimą ,,Thought Vibrations, or the Law of Attraction in the Thought World" ir sukirbėjo dvi mintys: 1. ką tik skaitytoje ,,Celestino dangiškojoje pranašystėje" buvo rašoma apie minčių vibracija, 2. apie mintis ir traukos dėsnius jau teko šį tą girdėti. Na ir kilus šioms mintims greit parsisiunčiau knygą paklausyti :)

Tai praktiškų patarimų knyga. Ji papildo tai ką esu skaičiusi psichologinio ir dvasinio ugdymosi knygose. Perklausiusi pasilikau, kad galėčiau užmestį ausį vėliau dar kartas nuo karto. Pozityvų ir į tikslą orientuotą mąstymą, kaip ir kitus įgūdžius, reikia ugdyti. Vienas knygos pasklausymas įgūdžio nesuteiks, reikia praktikuotis, o kad lengviau būtų praktikuotis verta kartas nuo karto ir ,,teoriją pasikartoti'' :)

Jei ką nors domintų audio originalas anglų kalba, jį galima atsisiųsti čia ,,Thought Vibrations" (audio knygų atsisiuntimas šioje svetainėje yra legalus).


Malonaus skaitymo arba klausymo! =)
Emilija

 

 

2020 m. rugpjūčio 16 d., sekmadienis

,,Celestino šventyklos pranašystė"

 


 

,,Celestino šventyklos pranašystė"


 James Redfield


2008 m. (orig. 1993 m.)
293 psl.
ISBN 978-5-415-02074-4 


Autorius įvardiją šią knygą nuotykiu. Tikrai smagus nuotykis :) Tiek dėl veiksmo knygoje (statant filmą scenaristui ne kaži kiek darbo bebūtų likę), tiek dėl to ką atskleidžia ''medžiojami'' ritinėliai. Gal tikra, o gal tik horoskopiška, bet tikrai smagu skaityti ir atrasti sąsajas su savo patirtimis.

Ši knyga ir pramoginė ir leidžianti apsvarstyti savo poelgius/pasirinkimus ir santykius su kitais.

Truputį pasidomėjau autoriumi. ,,Celestino šventyklos pranašystė" -  ne atsitiktinis vaizduotės vaisius, o atsirado iš autoriaus ilgamečio įsitraukimo į žmonių ugdymą apie jų pamirštą (ar tik primirštą) ryšį su gamta. Kiek tikra, kiek netikra nėra taip svarbu. Svarbu, kad smagiai nuteikia sukelia daug visokių minčių apie save ir savo santykius su aplinka. Juk to dažniausiai ir norim iš knygų - pramogos :)

Užtikus šią knygą linkiu jos nepraleisti po rankas, o paskaityti :)


Malonaus skaitymo! =)
Emilija

,,Smoky God"

 

,,The Smoky God, o a Voyage to the inner World"


 

Willis George EMERSON


2013 m. (orig. 1908 m.)
Audio knyga. Laikas 02:06:22
Skaitė: Jay Sands

 

Mistinė istorija apie kelionę į Žemės centrą. Pasanęs norvegų jūreivis prieš mirdamas nori pasidalinti niekam nepasakotų kelionių įspūdžiais ir papasakoja apie atrastą pasaulį Žemės centre. Ten gyvena milžinai. Autorius gan detaliai nusako tos visuomenės kultūrą. Trumpas mistinis nuotykis. Knygą užtikau netyčia. Ieškojau ko nors trumpo atsipalaiduoti ir pailsėti - puikiai pavyko! :)

Jei ką nors domintų audio originalas anglų kalba, jį galima atsisiųsti čia ,,Smoky God" (audio knygų atsisiuntimas šioje svetainėje yra legalus). Man šio skaitovo skaitymo maniera sunkoka ir įrašas ne puikiausias, bet tyloj ir ramybėj pasimėgauti galima :) O gal Jums patiks šis įrašas ir toks koks yra :)

Smagaus klausymo ir ramaus poilsio! =)
Emilija

 

2020 m. rugpjūčio 13 d., ketvirtadienis

,,Erškėčių paukščiai"


 

,,Erškėčių paukščiai"


Kolina Makalou


 

 

1985 m. (orig. 1977 m.)
517 psl.
ISBN (neturi)


Istorinis romanas apie XX-o amžiaus pradžios Naująją Zelandiją ir XX-o amžiaus vidurio Australiją. Istorinius romanus mėgstu ir dėl to dažnai skaitau, maniau jau perskaičiau tiek, kad pasiekiau persisotinimą jais. Pasirodo ne! :) (Persisotinimas matyt nusimato nebent istorine prancūzų literatūra =] )

Beskaitydama šią knygą labai greit prisiminiau lietuviškąjį ,,Altorių šešėly". Kitas pasaulio kraštas, kitas kunigas, tos pačios kančios.

Istoriniuose romanuose (bent iki šiol skaitytuose) net kai laikmetis apima kelias kartas - tradicijos nekinta. Socialinio gyvenimo taisyklės išlieka nepakitusios. ,,Erškėčių paukščiuose" kiekviena karta gyvena tarsi vis kitame pasaulyje. Matyt XX-as amžius greitų pokyčių metas tikrai :)

Gamta, namai, situacijos, žmonių jausmai taip nuosekliai aprašyti, kad gali tikrai įsivaizduoti tą pasaulį - mano mėgstamiausias istorinių romanų bruožas.

,,Erškėčių paukščiuose'' aprašomos trys kartos. Labiausiai įsijaučiau į viduriniosios kartos gyvenimą (ko gero labiausiai dėl to, kad jis plačiausiai aprašytas) ir atrodė nesuvokiama kaip galiu susidomėti dar naujais herojais. Po šios keistos minties (kodėl gi nauji veikėjai neturėtų būti įdomūs?) suvokiau, kad ko gero jau esu įpratusi prie knygų su gan limituotu esminių herojų skaičiumi!

Šis istorinis romanas man buvo daugeriopai nuostabus atradimas. Gaila, kad knyga baigėsi.... Rekomenduoju atostogoms! :)


Malonaus skaitymo! =)
Emilija




2020 m. rugpjūčio 1 d., šeštadienis

,,Mobis Dikas"

 


 ,,Mobis dikas, arba banginis"


Hermanas Melvilis


2007 m. (orig. 1851 m.)
Audio knyga. Laikas 24:37:50
Skaitė: Stewart Willis

 

Jokioj kitoj knygoj nebūčiau radus tiek apie banginius kaip šioj! Čia kaip kokia banginių enciklopedija :) Banginių anatomija, gyvensena, elgsena, medžioklė... Veiksmo knygoje nėra daug, todėl juda gan lėtai.

Nuotykiai jūroje, šiek tiek primena ,,Jūrų vilką". Tik čia medžioja bandinius, o ten medžiojo ruonius :) yra aišku ir kitų skirtumų, bet gyvenimas laive, medžioklė jūroje... Abi knygos parašytos maždaug pusės amžiaus skirtumu (šioji senesnė), bet kelionių jūra ypatumai ženkliai nepakitę.

Įdomus atradimas buvo tai, kad filmukuose ir filmuose vaizduojamas baltas banginis yra filmukų kūrėjų susigalvojimas :) Knygoje jūreiviai Mobį Diką vadina baltuoju banginiu, tačiau autorius paaiškina iš kur tokia pravardė atsirado, ir kad bandinis visai ne baltas...

Jei ką nors domintų audio originalas anglų kalba, jį galima atsisiųsti čia ,,Moby-Dick, or the Whale" (audio knygų atsisiuntimas šioje svetainėje yra legalus). Jei mėgstate audio knygas, būtent šį įrašą rekomenduoju - skaitovo balsas ir skaitymo maniera yra puikiai tinkanti šiai knygai.


Malonaus skaitymo arba klausymo! =)
Emilija