2022 m. sausio 4 d., antradienis

,,Vollidiot"

 



,,Vollidiot"



Tommy Jaud


2016 m. (orig. 2004)
284 psl.
ISBN 978-3-596-16360-1


Knyga galiniame viršelyje pristatoma tiksliai ją apibūdinančiu pasakymu: ,,Ne visi vyrai yra idiotai. Kai kurie yra visiški idiotai" :)

Idiotas čia ta prasme, kuria moterys paprastai vyrus apšaukia idiotais :) Nesusikaupęs, neapgalvotai besielgiantis, nors nėra piktavalis. Smagi knyga apie 20+ amžiaus vyruką. Kartais skaitant reikėjau daug kantrybės. Netgi pradėjusi skaityti buvau padariusi beveik dviejų metų pertrauką, nes tam kas čia vyksta reikia tam tikros nuotaikos.

Bendrai knygą apibūdinčiau kaip ,,Seksas ir miestas" vyrams. Tai pirmiausia vyriškai auditorijai skirta knyga. Labiausiai dėl to, gal kad vyrai pamatytų, kad ne jie vieni tokie ,,idiotai" :D Moteriška auditorija čia nedaug naujo sutiks, nes kas ten vyksta labai tipiška. Dėl to ir smagu. Nieko nesistengiama įžeisti ir šio knygos idiotas yra idiotas aplinkybių ir neapgalvotų sprendimų pasėkoje - kaip ir mes visi, visiems juk pasitaiko pabūti tais visiškai idiotais. Moteriškai auditorijai ši knyga gali suteikti įžvalgos į vyriškąją kasdienybę ir paskatinti kiek atlaidžiau žiūrėti į tuos ,,idiotiškus" poelgius.

,,Vollidiot" yra pirma serijos apie Simoną Petersą knyga. Antroji knyga ,,Millionär" (dar neskaičiau) ir paskutinė ,,Übermann" (skaičiau prieš kelerius metus, neaprašyta dar, skaitysiu dar kartą iš eilės ir tada aprašysiu, norisi šviežio nuoseklumo).

Šios knygos veikėjas yra tipiškas Tommy Jaud istorijų veikėjas, tokie patys ,,idiotai" knygose ,,Resturlaub" bei ,,Hummeldumm" (šiai dienai aprašas dar neparengtas), tik šiai dienai naujausioje jo knygoje ,,Der Löwe büllt" jo ,,idiotas" jau suaugęs, todėl kiek protingesnis :) Tommy Jaud kontraversiškiausioje knygoje apie išgalvotą amerikietį, pagrindinis veikėjas Šonas Brumelis gal irgi būtų priskaičiuotinas prie šių ,,idiotų", bet savo knygoje jis ne nevykėlis už kurį sergi ar kurio nepakenti, bet tikras herojus, tai čia pasirinkimo klausimas ar jį priskirti prie Tommy Jaud idiotų ar ne :D

Prie tam tikros nuotaikos gali būti superinis skaitinys! :)

Malonaus skaitymo! :)
Emilijas