2022 m. liepos 29 d., penktadienis

,,Sieben Tage voller Wunder''




,,Sieben Tage voller Wunder''






Dani Atkins


2017 m.
240 psl.
ISBN 978-3426520888

Vis dažniau pasitaiko, kad knygos aprašymą čia parengiu gerokai vėliau nei knygą skaičiau. Ši viena iš tokių. Aprašinėjant po kurio laiko yra prisiminimai arba dar ir užrašai, jei skaitydama žymėjausi. Šią knygą skaitydama žymėjausi :D Ir be užrašų atsimenu kokia absurdiška buvo knyga, o iš užrašų matosi kad net supykus buvau :)

Knygos turinys pasakojamas I-uoju asmeniu. Šiaip jauki forma, nes skamba asmeniškai, net tikroviškai, juk ,,tas žmogus pasakoja apie save, tas žmogus yra" - taip draugiškai apgaudinėja mūsų smegenis I-ojo asmens romanai. Deja ne šįkart.... šįkart ta miela apgavystė priėjo iki absurdo, kai pirmuoju asmeniu buvo pasakota apie tai kas žmogui nutinka dabar ko jis negali žinoti, pvz.: žmogus yra be sąmonės.

Pagrindinės veikėja vaizduojama silpna, užsispyrusi, net kvailoka mergaitė. Baigus knygą kilo mintis, kad tokiais aprašymais gal bandė sumėtyt pėdas dėl pabaigos, visgi toks moters portretas, koks yra pateiktas šioje knygoje, yra nedovanotinas.

Aplinkos aprašymų nėra. O šiai knygai jų labai trūksta... Ne visada aišku yra kokiomis sąlygomis, kur konkrečiai vyksta. Išgyvenimo šaltyje knyga turėtų būti itin dramatiška, ir būtų dramatiška jei būtų aiškiau kur kas kada vyksta.

Ties 56-uoju iš 233-jų puslapių pagrindinės veikėjos kvailumas jau sunkiai pakeliamas. Visgi.... ji turi neblogą humoro jausmą :)

Knygos idėja buvo gera. Bet išpildymas tragiškas. Prastoms knygoms paskutiniu metu stengiuosi neskirti daug laiko prie aprašymų. Čia jau ilgokas gavosi. Atrodo galėčiau dar rašyti ir rašyti.... :) Ko gero dėl to kad knyga nuvylė. Nuvylė nes aprašymas žadėjo ką kitą, tada dar kartą nuvylė sunkiai pakenčiama pagrindinė veikėja, o tada dar kartą nuvylė kai atomazgoj paaiškėjo ko buvo siekta ir kad tas moters portretas buvo ne šiaip pasirinkimas, o prastas geros idėjos išpildymas.

Yra vienas geras dalykas - viršelis. Prieš skaitydama knygą neatkreipiau dėmesio į viršelį. Rinkausi pagal aprašymą, tad tik perskaičius knygą atidžiau pažvelgiau į viršelį. Viršelis geras. Tinka knygai. Tiek teigiamų dalykų apie šią knygą.

Nelinkiu skaityti,
Emilija